Ερχονται γιορτες! Πως να προετοιμασεις σωμα και πνευμα

Ερχονται γιορτες! Πως να προετοιμασεις σωμα και πνευμα

December 24, 2022 0 Comments

Λαμπιόνια, κάλαντα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, δώρα, ζεστασιά και θαλπωρή, και τόσα άλλα έρχονται μαζί κάθε χρόνο τέτοια εποχή να δημιουργήσουν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που όλοι ανυπομονούν να νιώσουν. Κάθε χρόνο όμως τέτοια εποχή γεμίζει και το μυαλό με προσδοκίες και σκέψεις - στόχους και ίσως και απογοητεύσεις… 

Να χάσω εκείνα τα ψωμάκια για να μου κάνει το φόρεμα, να μην φάω τόσα γλυκά και να το μετανιώσω μετά, να προσέξω λίγο την ποσότητα του ποτού μου, να προσέξω λίγο το ανοσοποιητικό μου, είναι μόνο μερικές από αυτά που περνάνε από το μυαλό μας. Τα οποία, θέλοντας ή μη, μας βάζουν σε μια διαδικασία να προετοιμαστούμε ανάλογα για τις γιορτές. 

Πιο κάτω θα βρεις ίσως τα πιο σημαντικά θέματα που σε ενδιαφέρουν για τα Χριστούγεννα, και όχι δεν έχουν να κάνουν με την προετοιμασία του χριστουγεννιάτικου δείπνου.

 



Η κυριότερη ίσως ανησυχία είναι αυτά τα περιττά κιλά που βάλαμε. Ενώ είναι σημαντικό να αγαπάμε το σώμα μας όπως ακριβώς είναι, είναι εξίσου απαραίτητο να νιώθουν άνετοι και με αυτοπεποίθηση. Εάν λοιπόν έχεις κάποια περιττά κιλά που αποφάσισες να πεις “αντίο” υπάρχουν κάποιοι φυσικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν. 

Εκτός από την άσκηση και τη σωστή, υγιεινή διατροφή, μπορεί επίσης να βάλεις στη ζωή σου την γλυκομαννάνη - μια διαλυτική φυτική ίνα που προέρχεται από την ρίζα του φυτού konjac ή elephant yam και θα σε βοηθήσει στον περιορισμό της όρεξης. 

Η γλυκομαννάνη επιπλέον έχει άλλα οφέλη στον οργανισμό όπως:

  • Μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης
  • Συμβάλλει στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού των λιπιδίων 
  • Συμμετέχει στην βελτίωση της φλεγμονώδης νόσου του εντέρου

Κάτι που επίσης μπορεί να σε βοηθήσει να αποβάλεις κάποια περιττά κιλά είναι η διαλειμματική δίαιτα η οποία, όπως αναφέρει το περιοδικό Times, είναι ένας σύγχρονος και υγιεινός τρόπος διατροφής που όχι μόνο βοηθάει στην απώλεια βάρος αλλά και στη βελτίωση της υγείας. 

Η διαλειμματική δίαιτα είναι βασισμένη σε 10 κλινικές μελέτες που έγιναν στην Αμερική και είναι γνωστή ως δίαιτα μέρα παρά μέρα. Ουσιαστικά, όπως υποδηλώνει και το όνομα, με τη δίαιτα αυτή κάνεις μια μέρα δίαιτα και μια μέρα τρως ό,τι θες.

Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τις γιορτές οργανισμός μας χρειάζεται αποτοξίνωση. Αποτοξίνωση από το ποτό αλλά και το φαγητό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να του δώσουμε ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να αποτοξινωθεί. 

Εκτός από εγκράτεια - η οποία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη με τόσους πειρασμούς - μπορείς παράλληλα να βρίσκει λίγο χρόνο για άσκηση, έστω και περπάτημα αλλά και να μπουστάρεις το σώμα σου με γαϊδουράγκαθο, γνωστό και ως milk thistle. 

To milk thistle είναι ένα θαυματουργό βότανο που συμβάλλει σημαντικά στην καλύτερη λειτουργία του συκωτιού εξουδετερώνοντας και αποβάλλοντας τοξικές ουσίες. Επιπλέον το φανταστικό αυτό βότανο συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, στη μείωση του οδειδωτικού στρες, στη μείωση της χοληστερόλης και στον έλεγχο και πρόληψη του διαβήτη. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι συμβάλλει επίσης και σε μια υγιή επιδερμίδα!

Πολλοί από εμάς μέσα στις γιορτές μελαγχολούμε. Ο λόγος δεν είναι ο ίδιος για όλους αλλά είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά. Το σημαντικό είναι ότι δεν χρειάζεται να νιώθουμε έτσι και μπορούμε να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας για να νιώσει καλύτερα. 

Εκτός από την άσκηση - που όπως έχεις καταλάβει είναι το κύριο συστατικό σε ό,τι έχουμε συζητήσει - μπορείς να ενισχύσεις τον οργανισμό σου με Rock Rose - ένα βότανο που έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό αλλά και να δώσει ενέργεια, ζωντάνια και καλή διάθεση! Μπορείς να μάθεις περισσότερα εδώ


Τα τελευταία δύο χρόνια ζούμε όλοι μας πρωτόγνωρες καταστάσεις που αφορούν στην υγεία μας. Ενώ είναι σημαντικό να ακολουθούμε όλες τις οδηγίες προσωπικής υγιεινής και προστασίας, θα ήταν καλό να δοθεί και σημασία στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού. Για αυτό, προτείνουμε να μελετήσετε καλύτερα όλες τις τροφές και βότανα που μπορούν να συμβάλλουν θετικά. Εμείς σου παραθέτουμε μερικά βότανα που μπορούν να υποστηρίξουν το ανοσοποιητικό:

Όπως φτάνουμε και στο τέλος του 2021, φτάνουμε αισίως και στο τέλος αυτού το blog post! Κλείνοντας, θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλές γιορτές και ο νέος χρόνος να σας φέρει χαρά, επιτυχία και... Ygia! 





 

 




Also in News

Rock Rose - Κίστος, οι θεοί στον Όλυμπο τον καθόρισαν ως ένα από τα πιο θεραπευτικά φυτά
Rock Rose - Κίστος, οι θεοί στον Όλυμπο τον καθόρισαν ως ένα από τα πιο θεραπευτικά φυτά

December 24, 2022 0 Comments

Rock Rose - Ο Κίστος (ή λαδανιά) είναι ένας αυτοφυής θάμνος με χιλιάδες χρόνια ιστορίας. 

 

 Οι θαυματουργές ιδιότητες του κίστου:


Αποτρέπει την πολλαπλασιασμό των κυττάρων για την δημιουργία όγκων

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Ε και C

Έχει εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελεύθερων ριζών

Διαθέτει υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα, μεγαλύτερη από το πράσινο τσάι

Προστατεύει την καρδιά και το κυκλοφορικό
Αποβάλλει τα τοξικά μέταλλα από το σώμα

Αποτοξινώνει το σώμα

Έχει αποχρεμπτική δράση και έτσι βοηθάει στο αναπνευστικό

Καταπολεμά παθογόνα βακτήρια, και κολοβακτηρίδια

Τονώνει το ανοσοποιητικό

Θεραπεύει νέες και παλιές ουλές, αιμορροϊδες και μυκητιάσεις

Αυξάνει την “καλή” χοληστερόλη και μειώνει την “κακή”

Read More

MILK THISTLE- Γαϊδουράγκαθο αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει καλό για δίαιτα, σάκχαρο, ψωρίαση, αντίδοτο σε δηλητηριάσεις
MILK THISTLE- Γαϊδουράγκαθο αποτοξινώνει το συκώτι, κάνει καλό για δίαιτα, σάκχαρο, ψωρίαση, αντίδοτο σε δηλητηριάσεις

December 24, 2022 0 Comments

Read More

20 ΩΦΕΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ
20 ΩΦΕΛΗ ΥΓΕΙΑΣ ΜΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ

December 24, 2022 0 Comments

Read More

Αποκτήστε ένα δωρεάν ebook για τη διαλειμματική νηστεία με συνταγές και προτάσεις ** Get a Free ebook on intermittent fasting with recipes and suggestions

Στείλτε μας το όνομα και το email σας και θα σας στείλουμε ένα ΔΩΡΕΑΝ ebook

Send us your name and email and we will send you a FREE ebook

en